I have a few preguntas…

…. ai fost vreodată singur într-o țară străină ?

Oare numai eu am impresia că atunci când sunt pe stradă, toată lumea știe că nu sunt de pe acolo ?!

Și nu mă refer la acele momente în care încurci circulația pentru că  ești pe pista de biciclete și toată lumea trebuie să te ocolească sau tu tragi de ușă ca să o deschizi, cu toate că un mare mesaj îți spune că trebuie să împingi pentru descrierea ușii . Nu e vorba nici măcar despre  momentul în care îți ia mai mult de două minute să cauți suma potrivită pentru a plăti cumpărăturile.

Este vorba despre simplu fapt că mergi pe stradă și simți că nu aparții acelui loc și cei din jur o știu. O știi și tu și te întrebi dacă poți face ceva pentru a te integra … nu prea…

Un străin este și va fi un străin…dacă nici măcar marile colonizări nu au reușit să intregreze noile culturi, cum crezi ca ai putea tu să intregrezi într-o altă cultură. Ceea ce faci pentru ca să te simți integrat, este o simplă sinucidere a propriei culturi, care din păcate nu folosește nimănui. Pentru un timp s-ar putea să te simți integrat, din cauza unei false realități întreținută de false amabilități. Dar în momentul în care te confrunți cu dura realitate atunci îți vei aduce aminte cine ești și unde ești deoarece ei nu au uitat niciodată.

Susțin tot ceea ce înseamnă dezvoltare, emancipare și cercetare pentru mai mult, mai bun mai inteligent, mai deschis , mai mai mai  …..

Cei care își doresc să rămână , nu înseamnă că nu își doresc mai mult, mai bine … dar sunt aceia care cred că și aici se poate. Eu vreau să cred că se poate…!

Nu e ușor pentru cei care pleacă, nu e ușor pentru cei care rămân, fiecare va avea obstacole. De fiecare dată când vrei să faci ceva, vei avea de confruntat obstacole… dar important este să nu te confunzi când e vorba despre cine ești, ce ești și unde ești.  O dură realitate, te ține pe linia de plutire și le va fi mai greu celor din jur să te scufunde sau să te îndrume în direcții opuse scopului tău.

 

Tschuss!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s