Numai genele sunt false….?!

Un subiect mult discutat este frumusețea naturală vs. frumusețea articială,  mai bine urâtă și naturală sau o frumusețe care se spală cu apă și demachiant, asta în cazul în care nu ai facut o pictură pe fața de pernă.

Chiar merită tot timpul petrecut în fața oglinzii ?! chiar merită tot acel timp consumat pentru a crea o falsă realitate, o frumusețe cu un termen de valabilitate.  O imagine  pentru care iți faci mereu griji sa nu te prindă ploaia, care iți va spăla fiecare gram din tonele de creme scumpe pe care te-ai chinuit să le aplici inainte de a pleca de acasă.

Cumva aș putea să îi înțeleg pe cei care spun despre prietenele lor că, după ce și-au oficializat relația , ele s-au schimbat parcă nu mai sunt la fel. Normal că nu mai sunt ….  cred că nici ele nu se mai recunosc.Acum când se uită in oglindă i se pare cunoscut chipul, dar  numai așa fugitiv ca o imagine în ceață, dar care oricum se acoperea rapid cu toate bazele, fondurile de ten in 3 culori si alte prafuri aplicate cu o pensula mare ( mie mereu imi aduce aminte de acel dispozitiv de facut curațenie, numit ”pămătuf”).

Știu că e clișeu, dar ”fiecare e frumos în felul său”, depinde de fiecare dintre noi cum vrem să fim.

De mai multe ori am auzit, că altfel nu mă deranja, spunându-mi-se că ”wau, ce ai putea sa faci cu acei ochi, dacă ai pune puțină culoare”…..,mhm…. dar eu am o întrebare în minte.. ”tu , vrei să îmi spui că sunt urâtă  și nu știi cum ?! ” . Păi lasă că oricum nu contează, deoarece nu mă cunoști și cei care mă cunosc știu cunosc îmi spun exact ce au de spus, fie că îmi place sau nu.

Acu să nu îți imaginezi că  sunt broasca cea urâtă care își așteaptă prințul să o descopere sau o prințesă care se simte vinovată de frumusețea ei și de aceea îi  compătimește pe cei mai puțin fericiți. Sunt un om normal, puțin enervat de marele accent pus pe o frumusețe artificială.

Și acu mă gândesc că dacă îți falsifici reflexia din oglindă, oare nu ajungi să falsifici și atitudinea și caracterul.  Culorile deschise se folosesc pe zi, culorile închise și pastelate le folosești seara, pentru evenimente și ocazii speciale folosești culorile mai îndreznețe. Așa și cu comportamentul tău, cu x ma comport frumos chiar dacă  nu îl suport, cu y mai puțin că nu îmi e de nici un folos,  cu z să vedem …. Atunci când vorbesc cu mama port masca de copil cuminte, dacă  știu că mă întâlnesc cu prietenele îmi iau masca aceea fitzoasă pentru ca să impresionez, daca vreau să agăț  trebuie să inventez o mască nouă, că pe cea de femeie idependentă  nu am folosit-o niciodată. Dar tu mai știi cine ești?

Nu susțin ingiena precară și lipsa de interes pentru aspectul fizic dar totul are o limită și am fi niște oameni foarte faini dacă ne-am cunoaște limitele! Și dacă am alege comportamentul cu aceași atenție cu care potrivim culori de la fard, cu siguranță am trăi într-o lume, un pic mai bună!

Tschuss!

2 gânduri despre „Numai genele sunt false….?!

 1. Nu am citit articolul dar iti spun eu despre farduri si despre machiaje si alte lucruri ca acestea.
  Barbatii prefera o femeie naturala, ceva sincer chiar cu „imperfectiuni”.
  Eu personal prefer o femeie care isi arata varsta, adica are chiar si riduri, dar care are un suflet ales, decat una fardata/machiata.
  Nu ridurile fac urat pe om, ci rautatea din el. O femeie care se falsifica pe sine nu stie ce e important, ca frumusetea e launtrica.
  Femeia de astazi a ajuns papitzoiul diavolului! Cine naiba se mai atinge de ea?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s